גאים לשתף- סטייק למאכל באמצעות ביו-הדפסה בתלת ממד

07/06/2021

גאים לשתף-
מדינת ישראל אמנם קטנה אבל קורים בה דברים גדולים. החוקרים המדהימים שלנו מוכיחים שאפשר לפתח טכנולוגיות שהן כמעט מדע בדיוני.
פרופ' שולמית לבנברג, ראש המעבדה להנדסת רקמות ותאי גזע ועד לאחרונה דיקנית הפקולטה, היא מדענית פורצת דרך שהצליחה לפתח סטייק למאכל באמצעות ביו-הדפסה בתלת ממד.
טכנולוגיה זו משמשת גם לצרכים רפואיים כמו ייצור רקמת שריר, רקמת עצם או רקמת לב לצורך השתלת איברים.
>>מוזמנים לצפות בכתבה של דנה וייס בחדשות השבת החדשות – N12 על המדענים הישראלים פורצי הדרך. הראיון עם פרופ' שולמית לבנברג בדקה ה- 15:50