סיעור מוחות

08/02/2021
סיעור מוחות
השלב הבא בהתפתחות הבינה המלאכותית: מחשב ביולוגי המבוסס על תאי גזע.
פרויקט Neu-ChiP, במימון האיחוד האירופי ובהשתתפות פרופ"ח שחר קוטינסקי מהפקולטה להנדסת חשמל ע"ש ויטרבי ופרופ׳ ראמז דניאל מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, צפוי להאיץ תהליכים חישוביים ואף לאפשר פעולות שאינן זמינות במחשוב הקלאסי. הפרויקט האירופי החלוצי צפוי לחולל מהפכה בהתפתחות המחשוב ושינוי פרדיגמה בתחום הבינה המלאכותית.
בתוכנית שותפים הטכניון, אוניברסיטת אסטון בבריטניה, אוניברסיטת ברצלונה בספרד, המרכז הלאומי למחקר מדעי (CNRS) בצרפת וחברה שוויצרית המתמחה בחיבור בין תאים לרכיבים אלקטרוניים (3Brain). הפרויקט יוצא לדרך בהשקעה גדולה של המועצה האירופית למחקר באיחוד האירופי: 3.5 מיליון יורו.
בתמונה: תרבית נוירונים הגדלה על מיקרוצ'יפ תלת-ממדי. הנוירונים ממוקמים בקצה האלקטרודות ובבסיסן. צולם במיקרוסקופ אלקטרונים סורק (SEM)
Credit: 3Brain AG