האקתון יזמות רפואית טכנולוגית בשעת חירום

דור העתיד יוזם את רפואת העתיד ✨
אתמול קיימנו את אירוע הפתיחה של האקתון תלמידי תיכון חיפאיים בנושא יזמות רפואית טכנולוגית בשעת חירום.
בהאקתון משתתפים תלמידים מבתי הספר אליאנס ועירוני ג',
והוא נערך ביוזמת מיזם MedSchool ובשיתוף פעולה עם חברת פיליפס חיפה, אגף מצוינות לנוער בעיריית חיפה ועם הפקולטה.
התלמידים הכירו את חברת פיליפס עם זוהר ינוביץ', דירקטור פיתוח וקליני, הכירו את הפקולטה להנדסה ביו-רפואית עם לילך לורבר, מנהלת קשרי חוץ,
על האתגרים בשטח ובמחקר שמעו התלמידים מפי דנה ניר וגיל וייס, סטודנטיות בפקולטה וקצינות ארגון רפואה במילואים, ומתומר יונה, דוקטורנט במעבדת פישר ופיזיותרפיסט.
מיקי ליברוס, מנכ"ל חברת Synergy.3D.Med סיפר לתלמידים על הטכנולוגיה המאפשרת הדפסה תלת ממדית לצורך שיקום איברים.
לאחר שהוצגו האתגרים בנושא ההאקתון, התחלקו התלמידים לצוותים והחלו בחשיבה משותפת על האתגרים הרפואיים אותם ינסו לפתור בהאקתון,
יחד עם מנטורים מחברת פיליפס ומהפקולטה, שימשיכו ללוות את התלמידים בתהליך היזמות.
חלק מהאתגרים שהוצגו: פינוי מהיר של פצועים, מתן עזרה ראשונה בשטח ועוד.
את האירוע הובילה אור גביש, יזמת חברתית-חינוכית, בעלת מיזם MedSchool.
בימים הקרובים ימשיכו התלמידים את העבודה בבתי הספר,
יחשבו על פתרונות טכנולוגים לאתגרים שבחרו,
ואירוע השיא יתקיים בתחילת חודש יוני במשרדי חברת פיליפס חיפה,
שם יציגו התלמידים את הפתרונות שלהם לאתגרים המרובים של רפואה בשעת חירום.
שמחים לתרום לדור העתיד ומחכים בקוצר רוח לראות את תוצאות התהליך היזמי!